Uw familie

Uw familie komt op de eerste plaats

Uw familie komt natuurlijk op de eerste plaats. U wilt er graag voor zorgen dat zij het goed hebben, ook financieel. Dus wat zijn de fiscale consequenties als u bijvoorbeeld besluit uw familieleden financieel te ondersteunen? Dan wil de Belastingdienst hiervan over het algemeen graag direct meegenieten. Dit laatste kan worden voorkomen door middel van een tijdige financiële planning of estate planning.

Van een schenkingsplan tot verklaring van erfrecht

Op basis van een dergelijke planning kan worden beoordeeld hoe u uw vermogen op een fiscaal zo gunstig mogelijke wijze kan overdragen aan familieleden. Zo kan worden gedacht aan een jaarlijks schenkingsplan. Ook kunnen wij met u meedenken over hoe uw vermogen na uw overlijden optimaal kan worden verdeeld, waarbij uw wensen uiteraard centraal staan en het uitgangspunt een zo laag mogelijke belastingdruk kan zijn. In dit verband kunnen wij u ook adviseren bij het wijzigen dan wel opstellen van uw testament en de daarbij behorende verklaring van erfrecht.

Wie zet uw bedrijf voort?

En dan uw bedrijf. Wilt u dat dit binnen de familie blijft? Wie gaat het dan voorzetten en op welke termijn? En zijn daar de benodigde middelen voor beschikbaar? Vragen die u zichzelf op tijd moet stellen om een goede bedrijfsopvolging mogelijk te maken, zonder dat belastingheffing de opvolging onmogelijk maakt. Wij helpen u graag in het beslissing- en uitvoeringstraject.

Onze producten

01

Inkomstenbelasting

Over vermogen moet inkomstenbelasting worden betaald. Door vermogen fiscaal optimaal over te dragen kan een belastingbesparing worden gerealiseerd. Graag stellen wij samen met u een optimale planning op.

02

Estate planning

Heeft u al eens nagedacht over de vraag hoe u uw vermogen naar de volgende generatie wilt laten overgaan? En hoe zorgt u dat een eventuele langstlevende echtgeno(o)t(e) goed verzorgd achterblijft? Wij vertalen graag uw wensen in de noodzakelijke juridische stappen en vertellen u alles over verklaring van erfrecht en successierechten.

03

Testamenten

Vaak besteden mensen onvoldoende aandacht aan hun testament, met als gevolg dat er onnodig veel erfbelasting verschuldigd is of dat een beoogde bedrijfsopvolging niet meer realiseerbaar is. Zaken die voorkomen hadden kunnen worden door het tijdig aanpassen van het testament. Graag overleggen wij de mogelijkheden met u.

04

Bedrijfsopvolging

Er komt een dag dat u gaat stoppen met uw bedrijf. Wie neemt het bedrijf dan van u over en is dat financieel haalbaar? Onze adviseurs staan u graag bij om een optimale overdracht te verzekeren

Onze werkwijze

Voordat we voor u aan de slag gaan vinden wij het belangrijk om eerst naar u te luisteren. Samen met u stemmen we in een persoonlijk gesprek af wat we van elkaar verwachten, welke diensten/producten er worden afgenomen en welke tarieven hieraan hangen. Na akkoord gaan we samen aan de slag om uw doelen bereikbaar te maken.

Onze medewerkers van Tax & Legal zijn gedreven en deskundige professionals met een ondernemend karakter. Hun doel is het kennen van u als cliënt, zodanig dat wij als Auren kunnen anticiperen op uw wensen en service kunnen bieden op een niveau dat uw verwachtingen overtreft.

Wij hebben daarbij gekozen voor een geïntegreerde aanpak van de advisering. Fiscalisten en juristen werken intensief samen met accountants. Zo kunnen wij nog beter kansen signaleren en benutten en tegelijkertijd risico’s onderkennen en oplossen.

Bij Auren gaat kwaliteit vóór alles. Daartoe worden onze medewerkers hoog opgeleid. Deze kennis stelt hen in staat om actueel te kunnen adviseren op alle complexe terreinen, waarbij deze kennis op een begrijpelijke manier met u wordt gedeeld. 

Onze werkwijze

Onze tarieven

Abonnement

Vooraf advies- en uitvoeringsuren inkopen en op elk gewenst moment inzetten. Voordeel: u kunt vooraf uw kosten budgetteren.

Aan de slag

Projecttarief

Advies, uitvoering of coaching met een kop en een staart. Voordeel: u weet vooraf wat uw investering is.

Aan de slag

Uurtarief

Advies dat niet binnen het abonnement of een project valt. Voordeel: het kost u niets als u niets afneemt.

Aan de slag

Onze specialist

Wilt u meer weten over Uw familie? Neem contact op met Ben Vial AA voor een vrijblijvende kennismaking.

Blogs

"We hebben passie voor morgen, dus we letten goed op vandaag."

Mag de werkgever een werknemer verplichten vakantiedagen op te nemen?

Mag de werkgever een werknemer verplichten vakantiedagen op te nemen?

Zo tegen de Kerst wordt het bij sommige bedrijven wat rustiger. Mag een werkgever ee...
Lees het complete artikel

Wanneer kan de fiscus bewijslast omkeren?

Wanneer kan de fiscus bewijslast omkeren?

Het komt voor dat de fiscus de bewijslast omkeert. Dan moet u maar zien te bewijzen d...
Lees het complete artikel


Nieuwe formulieren voor de G-rekening

Nieuwe formulieren voor de G-rekening

De Belastingdienst heeft nieuwe formulieren voor de G-rekening. Wilt u een G-rekening...
Lees het complete artikel

Bereid u voor op de nieuwe bijtellingspercentages

Bereid u voor op de nieuwe bijtellingspercentages

Net als in het afgelopen jaar wijzigen ook in 2017 de bijtellingspercentages. Weet u...
Lees het complete artikelBekijk al onze blogs