Uw risico's

Uw risico’s, daarmee bedoelen wij zaken die uw onderneming in gevaar kunnen brengen op fiscaal en juridisch gebied. Deze risico’s kunnen vaak worden beperkt indien tijdig maatregelen worden genomen, zoals de juiste vorm van risicomanagement en het sluiten van bepaalde overeenkomsten.

Zo kunnen fiscale risico’s worden beperkt door overeenkomsten te sluiten met de Belastingdienst betreffende het Horizontaal Toezicht. Cliënten van Auren kunnen zich aansluiten bij het convenant dat wij hebben gesloten met de Belastingdienst. Maar u kunt nog verder gaan. U kunt uw administratieve processen zo inrichten dat u absolute zekerheid heeft over de fiscale aanvaardbaarheid. Dit proces wordt tax assurance genoemd.

Wat geeft de aanleiding tot meningsverschillen?

Maar niet alleen op fiscaal gebied bestaan er valkuilen. Ook samenwerkingsverbanden, overeenkomsten of klantrelaties kunnen aanleiding geven tot meningsverschillen, welke een bedreiging kunnen vormen voor uw onderneming. Om dergelijke bedreigingen zoveel mogelijk te voorkomen staan onze medewerkers u graag bij bij het opstellen van de noodzakelijke contracten en overeenkomsten en het overkoepelende risicomanagement.

Onze producten

01

Risicomanagement

Weet u welke risico’s u loopt op fiscaal en juridisch gebied? Indien u deze risico’s kent, dan kunt u maatregelen nemen om deze risico’s te beperken of zelfs uit te sluiten. Graag bepaalt onze risk manager samen met u hoe u uw risico’s binnen uw onderneming kunt borgen, middels riskmanagement.

02

Horizontaal toezicht

Bij horizontaal toezicht werken wij met u en de Belastingdienst samen, waarbij de Belastingdienst ervan uit gaat dat wij als Auren werken volgens vooraf overeengekomen normen en dat uw aangiften kloppen.

03

Tax Assurance

De risico’s op fiscaal gebied kunnen worden beperkt door het gebruik van de juiste software en anderzijds door het opstellen van procedures en overeenkomsten. Wij bekijken graag samen met u welke maatregelen kunnen worden genomen teneinde uw risico’s te beperken.

04

Overeenkomsten

Afspraak is afspraak, maar indien er sprake is van een conflict, dan zijn de afspraken ineens een stuk minder duidelijk. Het is dan ook zaak om gemaakte afspraken zo veel mogelijk schriftelijk vast te leggen. Onze juridische adviseurs stellen graag uw overeenkomsten met u op.

Onze werkwijze

Voordat we voor u aan de slag gaan, vinden wij het belangrijk eerst naar u te luisteren. Samen met u stemmen we in een persoonlijk gesprek af wat we van elkaar verwachten, welke diensten/producten er worden afgenomen en welke tarieven hieraan hangen. Na akkoord gaan we samen aan de slag om uw doelen op het gebied van risicomanagement bereikbaar te maken.

Onze medewerkers van Tax & Legal zijn gedreven en deskundige professionals met een ondernemend karakter. Hun doel is het kennen van u als cliënt, zodanig dat wij als Auren kunnen anticiperen op uw wensen en service kunnen geven op een niveau dat uw verwachtingen overtreft.

Wij hebben daarbij gekozen voor een geïntegreerde aanpak van de advisering. Fiscalisten en juristen werken intensief samen met accountants. Zo kunnen wij nog beter kansen signaleren en benutten en tegelijkertijd risico’s onderkennen en oplossen.

Bij Auren gaat kwaliteit vóór alles. Daartoe worden onze medewerkers hoog opgeleid. Deze kennis stelt hen in staat om actueel te kunnen adviseren op alle complexe terreinen, waarbij deze kennis op een begrijpelijke manier met u wordt gedeeld.

Onze werkwijze

Onze tarieven

Abonnement

Vooraf advies- en uitvoeringsuren inkopen en op elk gewenst moment inzetten. Voordeel: u kunt vooraf uw kosten budgetteren.

Aan de slag

Projecttarief

Advies, uitvoering of coaching met een kop en een staart. Voordeel: u weet vooraf wat uw investering is.

Aan de slag

Uurtarief

Advies dat niet binnen het abonnement of een project valt. Voordeel: het kost u niets als u niets afneemt.

Aan de slag

Onze specialist

Wilt u meer weten over Uw risico's? Neem contact op met Ben Vial voor een vrijblijvende kennismaking.

Blogs

"We hebben passie voor morgen, dus we letten goed op vandaag."

Mag de werkgever een werknemer verplichten vakantiedagen op te nemen?

Mag de werkgever een werknemer verplichten vakantiedagen op te nemen?

Zo tegen de Kerst wordt het bij sommige bedrijven wat rustiger. Mag een werkgever ee...
Lees het complete artikel

Wanneer kan de fiscus bewijslast omkeren?

Wanneer kan de fiscus bewijslast omkeren?

Het komt voor dat de fiscus de bewijslast omkeert. Dan moet u maar zien te bewijzen d...
Lees het complete artikel


Nieuwe formulieren voor de G-rekening

Nieuwe formulieren voor de G-rekening

De Belastingdienst heeft nieuwe formulieren voor de G-rekening. Wilt u een G-rekening...
Lees het complete artikel

Bereid u voor op de nieuwe bijtellingspercentages

Bereid u voor op de nieuwe bijtellingspercentages

Net als in het afgelopen jaar wijzigen ook in 2017 de bijtellingspercentages. Weet u...
Lees het complete artikelBekijk al onze blogs